4. Aladağ geleneceksel Alfa gençlik çalıştayı

Düzce Alfa Gençlik Derneği olarak, gençlerin ve gençlik çalışanlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 4. kez düzenlediğimiz geleneksel Aladağ Yaylası Çalıştayını başarıyla tamamladık. Etkinlik, Bolu'nin doğal güzellikleriyle ünlü Aladağ Yaylası'nda 30 genç ve gençlik çalışanının katılımıyla gerçekleşti.

Çalıştay kapsamında katılımcılara Erasmus+ programının sunduğu fırsatlar detaylı bir şekilde tanıtıldı. Gençlerin uluslararası deneyimler kazanmalarına olanak tanıyan Erasmus+ projeleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Ayrıca, proje döngüsü yönetimi üzerine interaktif oturumlar düzenlenerek, katılımcılara başarılı bir proje yazma, uygulama ve değerlendirme süreçleri aktarıldı.

Çalıştayın bir diğer önemli konusu ise işbirliği fırsatlarıydı. Gençlik çalışanları ve gençlerin, ulusal ve uluslararası düzeyde nasıl etkili işbirlikleri kurabilecekleri üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Bu tartışmalar sırasında, farklı kurumlar arasında sürdürülebilir işbirliklerinin önemi vurgulandı ve somut adımlar atılması hedeflendi.

Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirilen bu çalıştay sayesinde, hem teorik bilgilerini pekiştirdiler hem de yeni projeler geliştirmek için ilham aldılar. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve grup etkinlikleri, katılımcıların yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini de geliştirdi.

Çalıştay, yalnızca proje odaklı oturumlarla sınırlı kalmadı; aynı zamanda katılımcılara keyifli ve eğlenceli anlar yaşatan çeşitli oyunlarla da renklendi. Katılımcılar, çalıştayın yoğun geçen eğitim programlarının ardından doğayla iç içe, eğlenceli grup oyunlarıyla rahatlama ve kaynaşma fırsatı buldular.

Bu oyunlar, gençler arasında işbirliği, takım ruhu ve iletişim becerilerini geliştirici nitelikteydi. Doğa yürüyüşleri, yaratıcı problem çözme oyunları, vampir köylü oyunları gibi etkinliklerle katılımcılar hem birbirleriyle kaynaştı hem de stres atma fırsatı buldu.

Bu eğlenceli aktiviteler, çalıştayın atmosferini daha da canlandırarak katılımcıların birbirleriyle kurdukları bağları güçlendirdi. Eğitim ve bilgilendirme oturumlarının yanı sıra, bu tür oyunlarla desteklenen çalıştay, gençlerin hem öğrenmelerine hem de eğlenmelerine olanak tanıyan bütünsel bir deneyim sundu.
Düzce Alfa Gençlik Derneği olarak, gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklemek adına benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bu çalıştay, gençlerin geleceklerine dair umutlarını pekiştiren, bilgi ve becerilerini artıran önemli bir adım olmuştur. Gelecek yıllarda da bu tür çalıştaylarla gençlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.